За вкусна еклерова торта са необходими блатове, вкусен крем и разбира се...еклерчета.
Блатовете са пандишпанови. Рецептата може да видите тук.
Кремът е баварски с добавен черен шоколад. Ето рецептата за баварски крем.
За двойната доза крем, който съм направила съм добавила 300 гр. черен шоколад със 73 % съдържание на какао. Разбърква се хубаво да се смеси шоколада равномерно с крема и шоколадовия крем е готов.
Редят се блат, крем,(дебел слой, в него плуват еклерчета, които се затрупват с още крем) и отгоре се слага втория блат.
Върху първия блат има слой с пияни вишни, а самите блатове са сиропирани със соса от пияните вишни. Украсява се с еклери отгоре и по желание с шоколад, ядки. Тук вече е въпрос на фантазия.
Лили, страхотна торта! Дали да не направиш една такава за 75-годишнината на баща ми?
ОтговорИзтриванеИна, с огромно удоволствие!
ОтговорИзтриване