Поводът да направя тази торта е много личен и специален затова я нарекох
"Something special..."
Предизвикателство, което ми достави истинско удоволствие и удовлетворение след като вече беше готова. Колкото и нескромно да звучи на вкус беше вълшебна. Заслугата за рецептата обаче не е моя. Каза ми я моя колежка и не трябваше да ме убеждава много.
Вкусът е вълшебен.
Retro cake |
Ето и самата рецепта:
Ще нарека този сладкиш „Бадемово вълшебство “.
„Бадемово вълшебство “
8 яйца
250 гр краве масло
310 гр кафява захар
250 гр. смлени бадеми
240 гр. черен шоколад
250 гр краве масло
310 гр кафява захар
250 гр. смлени бадеми
240 гр. черен шоколад
ванилия и друга есенция по избор( аз добавих щедро амаретто, на око)
Принципът - захарта и маслото се разбират бавно, защото тя е по-твърда. Прибавят се осемте жълтъка, към тях разтопен на водна баня шоколад, от който 30 гр се отделя за глазура. Накрая смлените бадеми. Към хомогенната смес се добавят разбити на хубав, стегнат сняг белтъците. Пече се умерено.
Като препоръка на авторката на рецептата мога да добавя, че много добре върви сервиран леко затоплен с топка ванилов сладолед отгоре.
Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар