28.04.2011 г.

Морска торта/ Cake with yellow fish and sea

Sea cake

Морска торта.

Долен етаж - пандишпанови блатове напоени с подсладено ванилово мляко и млечно ванилов мус.

Горен етаж - пандишпанови блатове напоени с подсладено ванилово мляко и бананов мус.

Декорацията е от фондан.

20.04.2011 г.

Star craft, zerg cake

Star craft/zerg cake
За всички любители на Star craft!

Zerg cake







Еклерова торта

Домашни еклери с шоколадов мус, баварски крем и пандишпанови блатове напоени с ванилово подсладено мляко.




сподели ме

13.04.2011 г.

Лимоново - шоколадови мъфини.

Лимоново  - шоколадови мъфини.

Продукти:

 
2 ч брашно
1 ч захар
1 с л бакпулвер
1 / 2 ч л сол
парченца захаросани лимончета
1 ч кисело мляко
1 / 2 ч разтопено масло
половин изцеден лимон
есенция ванилия
1 яйце
- Кафява захар за поръсване
                                                                                     - течен шоколад


Приготвяне:Загрейте фурната до 170* С

В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта.

Смесете с лимоновите парченца, захарта и разбъркайте.

В друга купа смесете млякото, маслото, сока и яйцето.

Разбъркайте добре и  добавете ванилията.

Започнете да добавяте брашното.

Бъркайте до хомогенност.

Подгответе формата за печене като поставите предварително хартиени капсули във всяко гнездо.
Насипете част от сместа във формата за мъфини.
Сложете 1 ч л течен шоколад, след което допълвате с още от сместа.

Поръсете мъфините с кафява захар.

Печете около 20 мин или при проба с дървена клечка трябва да излезе суха.

Готовите мъфини оставете върху метална решетка

Популярни публикации