19.09.2012 г.

Меденки

Рецепта за меденките, които аз правя известна като "Меденките на Джули" и качена в нета преди години от Наталина.



Необходими продукти:
  • 800 гр брашно (или малко повече)
  • 280 гр пудра
  • 120 гр твърд маргарин или масло (аз използвам само масло, немско)
  • 5 с.л. разтопен мед (често слагам повечко)
  • 2 яйца
  • 2 жълтъка ( тъй като аз не декорирам с белтъците си слагам целите 4 яйца)
  • 2 ч.л. сода
  • 2 ч.л. смесени джинджифил, канела, кардамом, анасон (често ги правя ванилови и слагам само ванилия, повечко)
Начин на приготвяне: 
Смесват се сухите продукти, прибавят се яйцата, топлият мед, маслото на парченца. Започва се размесване. В началото седи на трохи и имате чувството, че от това никога нищо няма да стане, но продължавайте да измесвате и мачкате. То постепенно се споява и се оформя тесто. Когато е готово тестото не трябва да е лепкаво. Ако е , значи му трябва още брашно. Разточва се 5-7 мм кора и се изрязват фигурки. Пекат се 10-15 минути на 150-160 градуса (вадят се веднага, като започнат да почервеняват краищата).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации