7.06.2012 г.

Френски макарони с парченца плодове

Отново френски макарони, този път се заиграх с кремовете и вкуса им. 
Основната рецепта за самите макарони е от Sunshine's kitchen (линка е при ментовите макарони)
Този път крема е маслен с добавка от крем сирене. В моя случай  крем Бонжур, но става и с Филаделфия и с Маскарпоне.
Жълтите са с лимонов крем. Него направих като към част от основния крем добавих настъргана лимонова кора и изцедих половин лимон. Вкусът е...хммм...много ароматен крем с леко кисел привкус, който чудесно се съчетава с доста сладките(според мен) черупки.
Лилавите с боровинков крем. Тъй като в момента на пазара боровинки няма се наложи да използвам сушени сини боровинки. Продават ги в Билла срещу 6 лв. кутийката(100гр.). Накиснах предварително поовината количество боровинки за да се размекнат. След това ги пасирах леко. Да се разкашкат, да си пуснат вкуса и цвета. След това цялата боровинкова каша с парченца я смесих с 1/3 част от основния маслен крем. Разбърква се хубаво. Тук крема ми стана по рядък и затова го сгъстих с 1 с.л. сух крем оле ванилия(без варене). Той обра цялата излишна влага.
Розовите са с ягодов крем. Къде без ягоди в сезона на ягодите? Тук няма нищо необичайно. Добре измити и подсушени ягоди, нарязани на много ситни парченца добавих към останалата 1/3 част от основния маслен крем. Не ги пасирах и не оцветиха добре крем, може би трябваше да добавя и малко розова боя, но химията и без това ни залива отвсякъде та реших поне тук да я спестя. Фантастичен крем се получи. Препоръчвам го горещо!

И последно да споделя защо се насочих към маслен крем. Един доста известен сладкар ми сподели рецептата за "Оригиналния крем за френски макарони" и доста ме заинтригува. Доста време го заобикалях защото не съм почитател на масления крем като цяло, но след малко разсъждения на тема френски макарони и след като приятелка ми донесе 1 разкошен малинов френски макарон от Лозана, който се оказа с маслен крем, логиката надделя. 
Черупките на френските макарони е доста деликатна и ако кремът в тях е по-мокър ги разкашква. Това го казвам от опит защото 1 голяма кутия с макарони така я "изгребахме" с лъжицата. Масления крем влага не пуска. Той като стегне и държи. И така, не съжалявам и  мисля честичко да ги правя по-този начин.

3 коментара:

  1. АХ ТЕЗИ МАКАРОНИ!ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ СА !

    ОтговорИзтриване
  2. Да, вкусни са, а в плодов вариант са направо божествени!

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли тази оригинална рецепта за маслен крем за макарони или е прекалено нахално :)

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации