2.10.2012 г.

Hello Kitty theme

В тази публикация ще ви покажа моята импровизация на тема Hello Kitty.
Но първо малко за рожденничката.
Дария е едно прекрасно момиченце, което  е вече на 3 годинки.
 За съжаление тя страда от едно изключително неприятно заболяване наречено фенилкетонурия. Признавам си нямах представа какво е това докато не се започнах с майка и и тя не ми разказа. Тази жена е голям герой, да знаете. Няма да изпадам в подробности за самото заболяване, всеки, който иска може да прочете по темата. Само ще кажа, че за Дари нашата обикновена храна е отровна и тя не бива да я консумира. Тя има специални адаптирани млека, брашно и всичко, което яде се изчислява по специални схеми за количеството протеини в храните, които не трябва да превишават определена доза на ядене, абе голяма математика, голяма разправия. Затова казвам, че майка и е герой.
Продуктите, с които готви на Дари са особени. Не е брашното, на което сме свикнали, използват прахообразен яйчен заместител, който не е като обикновените яйца, млякото е хм..странно.
Дари не беше имала своя торта за рожден ден. Досега са и поръчвали, тя си е духала свещичките и  до там. Без да яде, само е гледала отстрани. И така, когато се запознахме с майка и тя разбра за моето хоби и ме помоли да направя нещичко за Дари за да бъде и тя като другите дечица, да си има торта и истински празник. Как бих могла да откажа. Връчи ми един кашон с продукти и опитите започнаха. Признавам си видях голям зор. Както вече казах продуктите са различни, свойствата им също. Изхвърлих в коша известно количество несполучливи меденки и еклери като камъчета, но в крайна сметка успях. Ето какво получи малката принцеса за 3-я си рожден ден.
Това е тортата:
Еклерова с пандишпанови блатове, ванилово кремче и плодове.



Следват мъфините с локум. Локумът е от нещата, които тя може да яде колкото си пожелае. Затова заложих на него.



Бисквитките, които виждате са меденки



Тези топчета са ...сладък салам от изрезките от нейните блатове, специални бисквитки, които тя яде, мед, масло и щипчица любов. :)
Детски, шаренки, веселички...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации